Buffertsparande

Att spara pengar för att ha en bredare gräns från att ha pengar och att inte ha pengar är en mycket bra ide. Buffert betyder att man har en reserv av pengar som skall finnas till hands om något oväntat inträffar i livet som kommer kosta en hel del pengar. Oavsätt hur världen ser ut eller hur jobbsituationen ser ut så skall det alltid finnas ett ställe där det går att hämta pengar till oväntade utgifter. En oväntad utgift skulle kunna vara att pannan i huset går sönder eller att kamremmen i bilens motor ryker av eller liknande.

Att spara pengar för att ha en bredare gräns från att ha pengar och att inte ha pengar är en mycket bra ide. Buffert betyder att man har en reserv av pengar som skall finnas till hands om något oväntat inträffar i livet som kommer kosta en hel del pengar. Oavsätt hur världen ser ut eller hur jobbsituationen ser ut så skall det alltid finnas ett ställe där det går att hämta pengar till oväntade utgifter. En oväntad utgift skulle kunna vara att pannan i huset går sönder eller att kamremmen i bilens motor ryker av eller liknande. En normal buffert brukar sägas ligga mellan en till två månadslöner. Genom en buffert minskar risken från den oanade utgiftens påverkan och ekonomin blir allt som oftast stabilare.

Det som många tror är att de inte har råd att buffertspara. Det här helt fel. Det behöver inte vara så många kronor i månaden som går till ett sparkonto som skall täcka de här utgifterna. Låt din bank ställa in en automatisk överföring på ett par hundralappar som varje månad går över när lönen kommer så tänker du inte ens på att du buffertsparar. Är du en person som handlar för dyrare pengar och har varor i hemmet som är mer kapitalkrävande brukar det påtalas att bufferten bör ligga lite högre än som ovan nämnt. Sparande till buffert skall göras med låg risk och således inte genomföras i aktier eller annat som har hög risk att pengarna försvinner. Räntefond eller sparkonto kan vara två bra alternativ att välja emellan. Du måste kunna få tag på pengarna utan en massa krångel när det väl behövs.