Danske Bank

Spara hos Danske BankAllmänt

Spara hos Danske BankAllmänt

Danske Bank är en bankkoncern som växt sig allt starkare med åren och har idag över 3 000 000 bankkunder. Koncernen är uppbyggd med provinsbanker runt om i landet som fungerar som företagets förlängda arm. Bolaget erbjuder givetvis flera olika möjligheter till sparande, precis som sina konkurenter. Bland annat finns det vanliga alternativet när det gäller just sparkonton. Danske Bank har fyra olika alternativ när det gäller sparande på konto; Privatkonto, Sparkonto XL, Sparkonto och Fasträntekonto. Sparkonto XL är för större belopp där minsta insättning är 50 000 kronor och den övre gränsen är hisnande 100 000 000 kronor. Avgiften för kontot är 480 kronor per år. Vidare finns ett vanligt sparkonto som ger mer ränta ju mer pengar som finns på kontot och slutligen finns också ett fasträntekonto där du binder dina pengar mot en förmånlig fast ränta. Minsta beloppet är 10 000 kronor och bindningstiden sträcker sig från ett till två år.

Vidare erbjuder banken sparande i både fonder och aktier. Flera olika fonder finns att välja på och därmed också olika typer av fondsparande, däribland fond-i-fond-sparande samt fondförsäkringar tillika kapitalförsäkringar. Akitemäklarna är skickliga och använder sig av 15 börser i 13 olika länder.

Företaget erbjuder också aktieindexobligationer och privatobligationer. Eftersom kreditrisken är liten hos Danske Bank är det ett förmånligt sätt att spara i obligationer hos företaget.

Insättningsgaranti

Danske Bank och deras sparande täcks av den statliga insättningsgarantin.

Sparmöjligheter

– Sparkonton
– Fonder
– Aktier
– Obligationer
– Aktieindexobligationer
– Fondförsäkringar

Räntor

Läs mer om Danske Bank