Kaupthing Bank

Kaupthing BankAllmänt

Kaupthing BankAllmänt

Kaupthing Bank är från början från Island men har startat filialer i Sverige. Företaget är väldigt omfattande och erbjuder en uppsjö av olika möjligheter till sparande. Bland annat erbjuds sparande i konton både genom låsta och öppna pengar och kallar det för Kaupthing Edge. Det öppna och vanliga sparkontot innefattas av en bra ränta som du får ta del av om du har minst 10 000 kronor insatt. Inga avgifter tillkommer och du har full kontroll genom internetbanken som företaget erbjuder. Du tar också ut och sätter in pengar när du känner för det.

Det är också fullt möjligt att binda sitt sparande hos Kaupthing bank. Förutsättningen för att få göra det är att du minst sparar 50 000 kronor. Genom att binda sparandet får du tillgång till en betydligt konkurrenskraftigare och högre ränta som ger dig en bra avkastning på ditt kapital.

Företaget erbjuder placeringar i både fonder och aktier. Fonderna består av spridna risker inom aktie-, ränte- samt indexfonder. Aktiehandeln fokuseras på svenska och nordiska aktier. Aktiemäklarna har hög tillgänglighet och erbjuder snabba svar.

Företaget erbjuder också placeringar i obligationer och erbjuder en hel del förbestämda strukturerade produkter till sina kunder.

Insättningsgaranti

Kaupthing Bank har tagit fram en insättningsgaranti som är baserad både på den isländska och den svenska som täcker ditt sparande.

Sparmöjligheter

– Sparkonton
– Fonder
– Aktier
– Obligationer
– Aktieindexobligationer

Räntor

För alla aktuella räntor hos Kaupthing Bank och deras möjligheter till sparande så hänvisar vi till deras hemsida.